Safir Uç ile Saç Ekimi Nedir?

Safir Uç ile Saç Ekimi Nedir?

SON YAZILAR

Safir Uç ile Saç Ekimi Nedir?

0,0

Saç ekim teknolojilerinde son yıllarda pek çok atılımlar yapıldı. Bu atılımların başında da en iyi şekilde saç ekimlerini yapmak vardır. Saç ekimi yapılacak alanın en iyi şekilde hazırlanması ve donörlerin de hızlı bir şekilde alana nakledilmesini sağlamak adına ağrısız ve acısız bir şekilde saç ekimi teknolojileri geliştirildi. İlk çıktığı zamanlarda iğne gibi ağrılı yöntemler nedeniyle oldukça acı verici geçen bu yöntemler artık yerini daha teknolojik ve ağrısız yöntemlere bırakmıştır. Kullanılan tekniklerin en başında rahatlıkla hastayı da yormayacak şekilde saç ekimleri uygulanmıştır. Bunların başında da Safir uç ile saç ekimi gelmektedir.

Safir uçlu saç ekimlerinin genel özelliği safir ucun oldukça küçük bir şekilde saç derisinde kendisine alan açabilmesidir. Aynı şekilde ucun safir elementinden oluşturulması nedeniyle hem sorunsuz bir şekilde saçları donör bölgeden alıp ekleme yapmak, hem de bunun yanında dokuya gelen zararı en aza indirmek mümkün olmuştur. Sorunsuz bir saç ekimi deneyimi adına oluşturulan bu yöntem ile doku kaybı azaltılmış ve en küçük şekilde delikler açılması mümkün olmuştur. Böylelikle hem daha iyi bir şekilde safir uç ile ekim yapılması daha da kolaylaşmış hem de ağrısız olmuştur.

Safir Uç İle Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Safir tekniği ile saç ekiminin genel özelliği küçük mikro ölçekte delikler açması, doku zararını en aza indirmesi ve en önemlisi de saç ekiminden sonra iyileşme sürecinde kabuk bağlamalarının çok az olmasıdır. Bu kabuk bağlamaları özellikle saçın genel olarak hepsinde saç ekimi sonrası görünür. Bunu da en aza indirmek adına safir uç ile saç ekimi mantıklıdır. Safir uç bağlanan özel üretim motorlar, donör bölgeden alınan saç köklerini (greft) ortalayarak hızlı bir şekilde çıkartır. Bu çıkartma esnasında herhangi bir acı hissedilmemektedir. Kökün bağlı bulunduğu dokuyu da saç köküyle beraber alan uç, bu kökü daha önceden lokal anestezi uygulanmış alana tekrar yerleştirir. Böylece saç ekim işlemi tamamlanmış olur. Genel olarak ekilecek alanın büyüklüğüne göre değişen saç sayısı da elbette değişmektedir.

Safir Uç İle Saç Ekiminin Önemi

Safir uç, sağlığa herhangi bir zararı bulunmaması, safir olduğundan dolayı da doku kaybını en aza indirmesi ve saç köklerini en iyi şekilde alabilmesi bakımından tercih edilmektedir. Öte yandan saçların da iyi bir şekilde dokuyla beraber alınmasına olanak tanır. Ayrıca saç ekilecek alana açılacak mikro delikleri en iyi şekilde oluşturan uç olmasından ötürü de önemlidir. Çünkü mikro şekilde açılan uçlar genel olarak daha sık bir şekilde saçların yerleştirilmesine sebep olur. Ayrıca derinden açıldığından da daha sağlam durmalarını sağlar. Bir yandan da yerleştirirken saçların yönü de dikkate alınır, saç yönüne doğru bir saç ekimi yapılır.

WhatsApp icon Instagram icon
×