Saç Dökülmesine Dur De!

Saç Dökülmesine Dur De!

SON YAZILAR

Saç Dökülmesine Dur De!

5,0

Saç dökülmesi sık karşılaşılan bir durum. Farklı nedenlerinin olması nedeniyle çözümler de farklılık göstermektedir. Öncelikle sebebinin bilinmesi, saç dökülmesi tedavisinin de yol haritasını çıkartmakta önemli bir unsurdur. farklı nedenlerle dökülen saçların yerine yenilerinin gelebilmesi için içten ve dıştan desteklenmelidir. Bu da uygulanacak olan bazı teknikler ile mümkündür.

Saç Neden Dökülür?

Saç dökülmesi kişiye, cinsiyete ve yaşa göre değerlendirilmesi gereken bir sorun. Kadınlar ve erkeklerde saç dökülmesi çok farklı nedenlerden dolayı dökülebilir. Dökülmenin risk teşkil etmesi için yoğun ve sürekli olması gerekir. Günlük dökülen saçlar, sıradandır ve endişe etmeye gerek yoktur.

Genetik faktörler
Deri sorunları
Yanlış beslenme alışkanlığı
Vitamin ya da mineral eksikliği
Hormonal sorunlar
İç hastalıklar ve ilaç kullanımı
Hamilelik ve doğum
Kemoterapi süreci
Kozmetik etmenler
Stres ve depresyona maruz kalma
Tiroit sorunları
Yukarıda sayılan bu sorunlardan bir ya da birkaçına maruz kalındığında, saç yapısında bozulma oluşur ve beslenemediği için dökülmeye başlar. Önemli olan sürecin sonunda yeni saçların çıkıp çıkmadığının incelenmesidir.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Sebep her ne olursa olsun, sağlıklı saçlar için yapılması gereken ana bakım süreçleri vardır. Bu konulara dikkat edilerek saç dökülmesi durdurulabilir ya da yavaşlatılabilir.

  • Argan Yağı
    Son dönemin önde gelen saç bakım yağlarından biri olan argan içinde barındırdığı Omega 9-6, steroller, E vitamin, Felurik asit ve güçlü anti oksidanlar nedeniyle saç bakımında kullanılmaktadır. Saç diplerine sürmek ya da argan yağı içerikli ürünler kullanmak, saçın beslenmesine yardımcı olmaktadır.

Saçlarınızı her gün yıkamamalısınız. Yapılan bu büyük hata, cilt yapısının bozulmasına, alınan kimyasal maddeler nedeni ile savunmasız kalmasına neden olur. Şampuan ve diğer saç bakım ürünleri içinde kimyasallar bulunur. Derinin kendine özgü yapısı vardır ve her gün yıkamak, bu ortamın bozulmasına neden olur. Saç derisinde kuruma, saç kökünün beslenmesini önler ve saçlar zayıflayarak dökülmeye başlar.

Beslenme İle İçten Destek Sağlayın
Uzmanlar saçın dıştan olduğu kadar, içten de beslenmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu nedenle ne yerseniz, onlara fayda sağlayacağını unutmayın.

Günde en az 2 bardak süt için. Yoğun dökülmelere karşı bu uygulama, kalsiyum eksikliğinin giderilmesinde önemlidir.

2 dilim peynir, 2 kase yoğurt ya da 2 bardak süt seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Biyotin
Saçları besleyen en önemli vitaminlerden birisi de biyotin. Biyotini günlük ya da haftalık olarak alacağınız besinlerle takviye edebilirsiniz. Karaciğer, midyr, ıstakoz, alabalık, böbrek, tavuk göğsü, yumurta sarısı ve yeşil yapraklı sebzeleri haftalık besin programınıza mutlaka eklemelisiniz.

A ve E Vitamini
Saçınızın ihtiyacı olan A vitamini yeşil yapraklı sebzeler ve taze fasulyeden alabilirsiniz. Ceviz, fındık ve bademi her gün bir avuç kadar tüketerek E vitamini takviyesi almış olursunuz. Özellikle E vitamini cilt ve saç için harika bir kaynaktır. Parlaklık, uzama ve sağlıklı saçlar için mutlaka içten ve dıştan kullanılmalıdır.

Farklı tedavi yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Dermatoloji doktoru ile görüşülerek gerekli analizler yapılabilir. Bu tetkikler sonucunda oral vitamin takviyeleri, serum ya da dermatolojik şampuan kullanımına yönlendirilebilir.
Mezoterapi yöntemiyle, hazırlanmış olan vitamin takviyeleri cilde enjekte edilebilir.
Kişinin kendi kanından santrafüj edilerek hazırlanan trombosit kullanılarak PRP yöntemi uygulanabilir.
Tüm tedavilerin yetersiz kaldığı durumlarda, özellikle erkeklerde saç ekim işlemi uygulanabilir.

WhatsApp icon Instagram icon
×