Saç Ekimi Turizmi

Saç Ekimi Turizmi

SON YAZILAR

Saç Ekimi Turizmi

0,0

Türkiye çeşitli sağlık problemlerinden zorunlu olarak yapılan tıbbi operasyonların yanı sıra, saç ekimi için de çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Uygun fiyatlar, profesyonel ellerde hizmet, ülkemizin doğal ve tarihi güzellikleri hastaların Türkiye'ye geliş sebeplerinin başında yer alıyor. Türkiye'de ortalama saç ekimi fiyatları 3-5 bin TL iken bu fiyatlar Avrupa'da 10-15 bin euro, ABD'de ise 30 bin dolara kadar yükselebiliyor. Türkiye özellikle saç ekimi konusunda ucuz ve kaliteli hizmet veriyor.
Alanında deneyimli uzmanlardan çok başarılı sonuçlar elde ediliyor. Çalışmalar dünya standartlarının oldukça üstünde. Bu sebeple her ay 5 binden fazla turist saç ekimi için ülkemize geliyor. Hastaneler ve turizmciler birlikte hareket ediyor. Saç ekim paketleri sayesinde hasta Türkiye'yi hem geziyor hem de saç ekimi yaptırıyor. Toplu olarak yapılan geziler bile hastaneler ve turizmciler tarafından organize ediliyor. Hastaları havaalanından tercüman ve şoför alıyor, işlem bittiğinde de havaalanına geri bırakıyor. Hasta alışverişe gitmek isterse ona yardımcı olunuyor. Bu nedenle her ay 5 binin üzerinde turist saç ekimi için ülkemize konuk oluyor. Sağlık turizminin 2023 hedefi de 20-25 milyon dolar, dolayısıyla bu kadar yüksek talebin bizi hedefimizin üzerine taşıyacağından eminim.


Eğitimsiz Kişilerin Saç Ekimi Yapması Sağlık Turizmine Zarar Veriyor...

Uzmanlığı olmayan birçok kişinin saç ekimi yapması sağlık turizmine ciddi oranda zarar vermektedir. Saç ekimi işlemi titiz şekilde ve hijyenik koşullarda steril ortamda yapılması gereken, dikkat ve özen gerektiren bir cerrahi operasyondur. Bu yüzden steril ortam dışında yapılması, işlem sonrası çeşitli komplikasyonların oluşumuna sebep olabilir. Saç ekimi öncesi hastanın saçının durumu dikkatle incelenmeli, saç ekim işlemi için uygun olup olmadığı belirlenmelidir. Bakanlık onayı almayan hiçbir yerde saç ekimi yaptırılmamalıdır.

Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden gelen yoğun saç ekimi talepleri ile ülkemizde bu kliniklerin sayısı oldukça arttı. Ayda ortalama 5000 kişi saç ekimi için Türkiye'ye gelmektedir. Dolayısıyla bunu fırsat bilerek, uzman olmayan bireyler artık akşamları kendi evlerinde bile saç ekimi yapar duruma geldi. Taksiciler, tercümanlar, iş yeri sahipleri, turizm alanında çalışan esnaflar, kuaförler vb. her geçen gün büyüyen sağlık turizmi sektörünün içerisinde yer alıyor. Web sitesi açan birey sağlık turizmi sektörüne giriyor. Bu durum da sektörün ve iş kalitesinin düşmesine neden oluyor. Saçlarına tekrar kavuşacağını umut eden hastaların da olumsuz sonuçlarla karşılaşmasına sebep oluyor. İnsanlar artık eski saçlarını dahi arar duruma geliyorlar. Böyle yapılan her saç ekimi işlemi de risk barındırıyor ve kişilere birçok zarar veriyor. Ve ülke ekonomimiz, sağlık turizmi konusunda ciddi bir zarara uğruyor.

WhatsApp icon Instagram icon
×