Kadınlarda Saç Dökülmesi

Kadınlarda Saç Dökülmesi

SON YAZILAR

Kadınlarda Saç Dökülmesi

5,0

Günümüzde farklı nedenlerden dolayı kadın ve erkeklerin saçları dökülme sorunu ile karşı karşıya kalabiliyor. Her ne kadar saç dökülmesi deyince erkekler akıllara geliyor olsa da, aslında bu durum kadınların da oldukça muzdarip olduğu bir süreç. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle tetikleyen nedenleri bulmak gerekirken, önlenemeyecek durumlar için farklı çözüm arayışlarına gidilebilir.  Peki kadınlarda saç dökülmesi neden oluşur ve önüne geçmek mümkün müdür? Dilerseniz bu sorunun yanıtına birlikte göz atalım.

Kadınlarda saç dökülmesi nedir?

Kadınlarda DHT hormonu saç tellerini öldürür ve böylece dökülmeler meydana gelir. Başın üst kısmından saçların giderek azalması ve açılması şeklinde kendini gösterir. Saç dökülmesinin nedenleri aslında bir çok sebebe dayalı olarak gelişebilir. Ancak bunların en belirgin olanlarına değinecek olursak; menopoz,kansızlık, troid, diyabet gibi hastalıklar, stres, travma, hamilelik, beslenme düzeni, sert muamele uygulanan saçlar, sıkı örgü ve bağlanmalar gibi nedenler yer almaktadır. Bunun yanında mevsim geçişlerinde özellikle ilkbahar-yaz aylarında gün ışığına maruz kalma süresinin artması sonucu, saç dökülmelerinde artma görülür. Kadınlarda da erkeklerde olduğu gibi saç dökülmeleri genetik nedenlere bağlı gerçekleşir ancak erkeklerde olduğu kadar şiddetli değildir. 

Dökülmeler engellenebilir

Kadınlarda görülen saç dökülmeleri için farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Dökülmelerde tanı için saçın sıklığı, saç çapı ve saçın dökülme tipine bakılır ve kan tahlilleri yapılarak nedenine ulaşılmaya çalışılır. Tanı gerçekleştikten sonra lokal ilaç uygulaması, vitamin ve besin takviyeleri ile dökülmeye neden olan etkenler çin önlemler alınır. Bunun yanında saç serumları ile her gün bakım yapılır, saçların şekillendiricilerden oluşan kalıntıları temizlenerek B5 proteini içeren şampuanlar kullanılabilir. Oldukça etkili bir yöntem olan kan dolaşımını artırmak için saç derisine yapılan masaj yapılır. 

Aşırı derecede gerçekleşen saç dökülmeleri özellikle kadınlarda daha büyük bir sorundur. Günümüzde gelişen teknoloji ile bu gibi dökülmelerin yaşanması durumunda, saç ekimi uygulaması gerçekleştirilmektedir. Güzelliğine önem veren kadınlarda saç dökülmeleri önlenemeyecek dereceye geldiğinde saç ekimi en doğru tercihtir. FUE yöntemi ile ilk günkü gür saçlara kavuşmak her kadın için gerçekleşmesi kolay bir hayalin mutluluğu olmaktadır.

WhatsApp icon Instagram icon
×