FUE Yöntemiyle Saç Ekimi Yaptırmak İçin 10 Neden

FUE Yöntemiyle Saç Ekimi Yaptırmak İçin 10 Neden

SON YAZILAR

FUE Yöntemiyle Saç Ekimi Yaptırmak İçin 10 Neden

0,0

FUE saç ekimison 15 senedir yaygın olarak kullanılan, ense bölgesindeki saç köklerinin kesi oluşturmadan tek tek toplanması esasına dayanan bir saç ekimi yöntemidir.

FUE saç ekimi yönteminde; donör saha adı verilen her iki kulak üzerinden ve iki kulak arasındaki saçlı alandan saç kökleri, 0,7 ve 0,8 mm çapındaki silindirik mikro uçlarla tek tek çıkarılmaktadır. Saç köklerinin çıkarılma işlemi, manuel punch ya da mikro motor adı verilen cihazla gerçekleştirilmektedir.

Buradan çıkarılan saç ünitelerine, greft adı verilmektedir. Bir tane greft, 2’li ya da 3’lü saç hücreleri içermektedir.

Günümüzde saç ekimi yaptırmak isteyen birçok kişi FUE yöntemini tercih ediyor. Peki FUE yapılmaya başladığından beri neden bu kadar rağbet gördü? Gelin beraber inceleyelim..

1) FUE Saç Ekimi dünyada en çok kullanılan saç ekim yöntemidir.

FUE saç ekimi 2002 yılından sonra uygulanmaya başlayan bir saç ekim yöntemidir. FUE saç ekimi literatüre girerek kabul görmesinin ardından saç ekimi operasyonlarında büyük bir artış olmuştur. Saç ekiminin tüm dünyada hızla yaygınlaşmasını sağlayan ve saç ekiminin daha çok tercih edilebilir olmasına sebep olan yöntem FUE yöntemidir.

2) FUE yöntemi sayesinde vücudun farklı bölgelerindeki kıl kökleri de ekim için kullanılabilir.

FUE saç ekimi yöntemi vücudun farklı bölgelerinin de saç ekiminde donör olarak kullanılmasına olanak sağlamıştır. Örneğin ense bölgesinde yeterli sayıda greft bulunmadığı takdirde greftler göğüs, kol gibi vücudun farklı bölgelerinden temin edilebilir. Bu durum özellikle kafasında ekim yapacak kadar saçı olmayanlar tarafından FUE yöntemini diğer yöntemlere göre çok daha fazla yararlı kılmıştır.

3) FUE saç ekim yöntemi kesik ya da dikişe gerek duymadan uygulanır.

FUE yönteminin kendinden daha eski bir yöntem olan FUT yöntemine göre ciddi avantajları vardır. Bunlardan biri de her iki yöntemde de saç köklerinin toplanma kısmının birbirinden farklı olmasıdır. FUT yönteminde ense bölgesine iki parmak genişliğinde bir kesi oluşturulur ve buradaki deri saç kökleriyle birlikte bir bant gibi olduğu yerden sökülerek dikilir. Daha sonrasında ise deriden ayıklanan saç kökleri saç ekimi için hazır hale getirilir. FUE yönteminde ise herhangi bir kesik ya da dikişe gerek duyulmaz. Saç kökleri minik hamlelerle bulundukları bölgeden çıkarılır, bu sayede dikiş izi oluşmaz.

4) FUE yöntemiyle yapılan ekimlerde donör bölge çok daha hızlı iyileşir.

FUE yönteminde saçın kalınlığına ve yapısına göre saç köklerinin çevresinde toplu iğne başından çok daha küçük oyuklar oluşturularak saç köklerinin yuvalarıyla (foliküler unite) birlikte çıkarılması ve ve saç köklerinin tek tek toplanması donör bölgenin hızlı bir şekilde iyileşmesine olanak sağlamaktadır.

5) FUE yönteminde hasta herhangi bir ağrı ya da acıya maruz kalmaz.

FUE saç ekiminde mikro kanallar açılarak ekim yapıldığı için yara izi oluşmamaktadır. Cerrahi işlem sonrası ağrı ve acı hissi oluşmaz ve operasyonun ertesi günü yapılan pansumanın ardından kişiler normal yaşantılarına dönebilirler. Kızarıkların geçip, kabukların dökülmesi yaklaşık 15 gün sürmektedir.

6) FUE saç ekimi yönteminde çevredeki saç köklerine zarar gelmez.

FUE yönteminde saç kökleri 0,7 ve 0,8 mm çapındaki silindirik mikro uçlarla tek tek çıkarılır. Saç köklerinin çıkarılma işlemi, manuel punch ya da mikro motor adı verilen cihazla gerçekleştirilmektedir. Bu mikro uçlarla greftlerin tek tek toplanması sayesinde çevredeki saç köklerine herhangi bir zarar gelmez.

7) FUE yöntemiyle yapılan ameliyattan sonra iyileşme çok hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Bu yöntemle birlikte saç köklerinin ekilmesi işlemi ekilecek greft sayısına göre 2 ile 4 saat kadar sürebilmektedir. Ekimden birkaç gün sonra da ilk pansuman gerçekleştirilir. Oluşan kabuklanmalar da 15 gün içerisinde dökülür. Ardından kişiler normal yaşantılarına rahatlıkla dönebilirler. Ekilen saçların tam olarak doğal halini alması 10-12 ay kadar sürmektedir.

8) FUE yöntemiyle birlikte diğer yöntemlere oranla çok daha yüksek greft sayılarına ulaşılabilir.

Saç kökleri; yalnız iki kulak arasındaki bölgeden değil, kulak üzerindeki bölgeden de alındığından, ayrıca vücudun diğer bölgeleri de danör olarak kullanılabildiğinden daha yüksek saç sayısına ulaşılabilir. Bir seans içinde yaklaşık olarak, 5000 ile 18750 saç teli elde edilebilir.

9) FUE tekniğiyle saçın dışında kaş ve sakal ektirme işlemleri de yapılır.

Bu yöntem saçın dışında sakal ya da kaş bölgesine ekim yaptırmak isteyenler için de uygundur. Yüzün estetiğini oluşturan bu bölgelere yara izi bırakmaması gibi birçok avantaj sağlayan fue yönteminin kullanılması oldukça etkili olacaktır.

10) FUE saç ekim işleminin sonuçları kalıcıdır.

FUE saç ekimiyle ektirdiğiniz saçlarınızı ömür boyu kullanabilirsiniz. İlk nakledilen saçlar tedaviden birkaç hafta sonra dökülürken, 12 ay içinde bu saçların yerine güçlü, sağlıklı ve hızla büyüyen yeni saçlar gelir. Ekimden sonra uzmanınızın verdiği losyonları kullanıp saçlarınıza gerekli özeni gösterirseniz ekilen saçlarınıza hiçbir zarar gelmeyecektir.

WhatsApp icon Instagram icon
×